Modulogreen gevelsystemen

Modulogreen vervangt het buitenspouwblad

Het gevelsysteem

Het Modulogreen® groene gevelsysteem wordt opgebouwd uit drie basis modules die een werkende breedte hebben van respectievelijk 30, 60 en 90 cm. Hiermee sluit het systeem naadloos aan op de gangbare gevelstramienen. Het Modulogreen® groene gevelsysteem kan volledig als buitengevel toegepast worden. De Modulogreen® modules worden van onderen naar boven overlappend gemonteerd. Hierdoor ontstaat een waterdichte gevel. De achterconstructie voor het systeem kan zowel uit hout, steen, beton als staal bestaan. Het systeem is daardoor geschikt voor zowel de renovatie- als voor de nieuwbouwsector.

Isolatie

Tussen het binnenspouwblad en de Modulogreen® modules kan eenvoudig isolatie worden aangebracht. Ook bij renovatie-projecten kan een functionele en aantrekkelijke, groene gevel gerealiseerd worden.

Irrigatie, bemesting, substraat

Modulogreen® wordt compleet met een irrigatie- en bemestingssysteem geleverd dat op afstand is te monitoren. Hierdoor heeft het systeem een beperkt watergebruik en dankzij het ‘open module systeem’ is een teveel aan water nooit een probleem. Ook extreme koude veroorzaakt geen schade. De gedoseerde watergift zorgt er tevens voor dat mineralen niet uit het substraat worden gespoeld. Dit substraat is zorgvuldig samengesteld uit natuurlijke materialen zoals lava, bims, humus en klei. Het substraat vormt de basis voor een gezonde ontwikkeling van de vegetatie.

 

Kenmerken

  • Vervangt het buitenspouwblad
  • Wordt gemonteerd op de standaard montage-systemen voor gevelbeplating
  • Lichte opbouw van 105 kg/m2
  • Modulair systeem
  • Automatische bewatering- en bemesting
  • Talloze beplantingsmogelijkheden
  • Cradle to Cradle gecertificeerd

 

Mostert De Winter kan het totale proces van initieel plan, engineering, realisatie tot en met onderhoud van de gevel voor u verzorgen waardoor u garandeert bent van een groene gevel die ook daadwerkelijk groen blijft.

 

DOWNLOAD

  • Bestekstekst of detail tekening verzorgen wij op maat door een van onze adviseurs bel of mail

Informatie aanvragen

Vraag vrijblijvend informatie aan over Mostert De Winter

Adresgegevens
Mostert De Winter bv

Hoofdkantoor
Westbroek 49B
4822 ZX  Breda
+31 184 676 840
info@mostertdewinter.nl

steunpunten en depots

- Schelluinen
- Ophemert
- Duiven

werkgebied

- Nederland
- Belgie