Modulogreen De Techniek

Modulaire techniek voor de groene gevel

 

 

Modulogreen de achterconstructie

Het gevelsysteem
Het systeem wordt opgebouwd uit drie basis modules die een werkende breedte hebben van respectievelijk 30, 60 en 90 cm. Hiermee sluit het systeem naadloos aan op de gangbare gevelstramienen. De Modulogreen® modules worden van onderen naar boven overlappend gemonteerd. Hierdoor ontstaat een waterdichte gevel.

Montage
De Modulogreen® modules kunnen zowel op een houten regelwerk als aluminium frame worden gemonteerd. Bij de montage op hout kan gedacht worden aan houtskeletbouw of op steenachtige, niet geïsoleerde ondergronden.
Het systeem is waterdicht waardoor er geen vocht naar de achter constructie kan gaan.

Isolatie

Tussen het binnenspouwblad en de Modulogreen® modules kan eenvoudig isolatie worden aangebracht. Ook bij renovatie-projecten kan een functionele en aantrekkelijke, groene gevel gerealiseerd worden.

Irrigatie, bemesting, substraat
Modulogreen® wordt compleet met irrigatie- en bemestingssysteem geleverd dat op afstand is te monitoren. Hierdoor wordt bijzonder efficiënt en spaarzaam met water omgegaan. Dit is een belangrijk plus punt voor Breeam en Leed projecten. De gedoseerde watergift zorgt er tevens voor dat mineralen niet uit het substraat worden gespoeld. Dit substraat is zorgvuldig samengesteld uit natuurlijke materialen zoals lava, bims, humus en klei. Het substraat vormt de basis voor een gezonde ontwikkeling van de vegetatie.

doorsnede Modulogreen

Modulogreen wordt geventileerd op de achterconstructie gemonteerd. Als achtercontructie kunnen dienen het binnen spouwblad maar ook bestaande gevels of wanden binnen en buiten.

Graag werken wij de technische detailering nader voor u uit.

binnenspouwblad

Verticale geveltuin compleet met isolatie bevestigt op alu hoeklijnen en thermisch onderbroken gevelklemmen op een steenachtig binnenspouwblad.

Modulogreen de professionele groene gevel.

doorwortelbaar substraat

De Modulogreen module is van binnen open en volledig gevuld met natuurlijk doorwortelbaar substraat. De interne vorm van de module zorgt voor een optimale vocht verdeling. De plant kan de module helemaal doorwortelen waardoor de keuzevrijheid van het toe te passen assortiment maximaal is.

Modulogreen Het Systeem

 

  1. Modulogreen Module, glasvezel versterkt polypropyleen gevuld met natuurlijk substraat. Dit vormt de basis voor de professionele groene gevel
  2. Achterconstructie van aluminium profielen gemonteerd op thermisch onderbroken muurklemmen. Het systeem kan ook op hout worden gemonteerd.
  3. Makkelijk te monteren met behulp van schroeven.
  4. Afdeklijst systeem of bouwkundige beëindiging.
  5. Goot om overtollig water af te voeren.
  6. Druppelleidingen, onderdeel van het irrigatie- en bemestingssysteem.
  7. Computergestuurde irrigatie unit voor de irrigatie en bemesting van de beplanting. Het systeem is op afstand te monitoren (optioneel).
  8. Thermische isolatie gevelisolatie.
Modulogreen-het-systeem-bij-Mostert-De-Winter-1

Informatie aanvragen

Vraag vrijblijvend informatie aan over Mostert De Winter

Adresgegevens
Mostert De Winter bv

Hoofdkantoor
Westbroek 49B
4822 ZX  Breda
+31 184 676 840
info@mostertdewinter.nl

steunpunten en depots

- Schelluinen
- Ophemert
- Duiven

werkgebied

- Nederland
- Belgie