Voordelen van groene gevels

Modulogreen het professionele groene gevel systeem

 

 

Groene gevels en groene wanden, binnen en buiten staan volop in de belangstelling en niet ten onrechte. De Modulogreen groene gevels zien er niet alleen mooi uit maar bieden tal van economische, technische en duurzaamheidsvoordelen zoals:

 

  1. Temperatuur & isolatie De groene gevel warmt niet op en verdampt water. Dit vermindert de warmte last aanzienlijk. De groene gevel isoleert en zorgt dus voor een flinke energie besparing. Dit geeft een enorme besparing op uw koeling en een vormt belangrijke bijdrage aan het verminderd opwarmen van de stad, het zogenaamde “heat island”.

  1. Water De groene gevel kan regenwater bufferen, verdampen en sterk vertraagd afvoeren. Bij een normale gevel stroomt het water direct af en geeft een overbelasting van het riool. Ons groene wand systeem ontlast het riool. Het water dat op de gevel komt wordt opgenomen in het systeem en gebruikt door de beplanting.

 

  1. Natuurlijke uitstraling & waardevermeerdering vastgoed Het groene dak beschermt de gebouwconstructie tegen extreme temperatuurswisselingen en fijnstof belasting. Naast het technische aspect geeft een Groene gevel van Modulogreen een duidelijk waarde vermeerdering van het vastgoed door de landmark werking. Het realiseren van een Modulogreen groene gevel is het ultieme maatregel om uw gebouw te vergroenen en circulair te maken in een transformatie traject.

  1. Biodiversiteit De gevel biedt plaats aan uitgebreide ontwikkeling van flora en fauna. Vogels vinden een plek om te nestelen en het brede sortiment van vaste planten en heesters vergroot het leefgebied van de bijen en vlinders

  1. Milieu Onze systemen werken als een biofilter, ze binden CO2, absorberen fijn stof, verminderen de geluidoverlast en zorgen voor reiniging van het regenwater. Ook bij het produceren, verwerken en hergebruiken van materialen en grondstoffen in onze systemen staat het milieu centraal.

 

  1. Meervoudig grondgebruik Om de stad leefbaar te houden is het gebruik van het gevel de volgende stap naar een milieuvriendelijke omgeving. Denk aan mogelijkheden van de verticale tuin. De creatie van groen binnen en buiten tegen de gevel of binnenwand zonder dat het beslag legt op uw kostbare ruimte. De gevel krijgt zo ongekende mogelijkheden.

 

  1. Duurzaam vergroenen van het pand. Modulogreen groene gevels  zijn Cradle to Cradle gecertificeerd. Hiermee zetten wij met Modulogreen® een fundamentele en baanbrekende stap vooruit op milieugebied. Onze gevelsystemen geven credits bij onder andere Breeam en Leed beoordelingen. Mostert De Winter speelt al meer dan 40 jaar een toonaangevende rol in deze ontwikkelingen.

 

Meer informatie kunt u vinden in de onderstaande wetenschappelijke artikelen.

 

 

Informatie aanvragen

Vraag vrijblijvend informatie aan over Mostert De Winter

Adresgegevens
Mostert De Winter bv

Hoofdkantoor
Westbroek 49B
4822 ZX  Breda
+31 184 676 840
info@mostertdewinter.nl

steunpunten en depots

- Schelluinen
- Ophemert
- Duiven

werkgebied

- Nederland
- Belgie