voordelen van groene daken

Xeroflor vegetatiedaken en daktuinen onderscheidende kwaliteit

 

 

Iedereen wil wonen en werken in een groene en gezonde omgeving en genieten van levend groen. Onze daken
bieden die vrijheid. Xeroflor® vegetatiedaken en daktuinen zien er niet alleen mooi uit maar bieden tal van
economische, technische en duurzaamheidsvoordelen zoals:

 

  1. Temperatuur Onder onze daken is het koel. Zwarte daken warmen in de zomer op tot 80 graden terwijl een groen dak niet warmer wordt dan 35 graden. Dit geeft een enorme besparing op uw koeling en een belangrijke bijdrage aan het verminderd opwarmen van de stad, het zogenaamde “heat island”.

  1. Water Onze vegetatiedaken kunnen 50% - 80% van het regenwater bufferen, verdampen en sterk vertraagd afvoeren. Met onze daktuinsystemen kan dit zelfs oplopen tot 99%. Hiermee worden de rioolsystemen sterk ontlast, hetgeen de reden is dat veel steden subsidie verstrekken op onze daken.

 

  1. Levensduur Het groene dak beschermt de dakbedekking tegen extreme temperatuurswisselingen, UV-straling en mechanische beschadigingen. Het geeft een levensduurverlenging met factor 2.

  1. Biodiversiteit Het dak en de gevel bieden plaats aan uitgebreide ontwikkeling van flora en fauna. Zo vinden bijvoorbeeld bijen en vlinders nectar in de bloemen van de diverse sedums.

  1. Milieu Onze systemen werken als een biofilter, ze binden CO2, absorberen fijn stof, verminderen de geluidoverlast en zorgen voor reiniging van het regenwater. Ook bij het produceren, verwerken en hergebruiken van materialen en grondstoffen in onze systemen staat het milieu centraal.

 

  1. Meervoudig grondgebruik Om de stad leefbaar te houden is het gebruik van het dak de volgende stap naar een milieuvriendelijke omgeving. Denk aan mogelijkheden als een daktuin of vegetatiedak maar ook een park, een groene parking, schoolplein, moestuin, cityfarming of sportveld. Een dak krijgt zo ongekende mogelijkheden. Last but not least: de waarde van uw vastgoed stijgt.

 

  1. Duurzaam vergroenen van het pand. Xeroflor® vegetatiedaken zijn Cradle to Cradle gecertificeerd. Hiermee zetten wij met Xeroflor® een fundamentele en baanbrekende stap vooruit op milieugebied. Onze dak- en gevelsystemen geven credits bij onder andere Breeam en Leed beoordelingen. Mostert De Winter speelt al meer dan 40 jaar een toonaangevende rol in deze ontwikkelingen.

Informatie aanvragen

Vraag vrijblijvend informatie aan over Mostert De Winter

Adresgegevens
Mostert De Winter bv

Hoofdkantoor
Westbroek 49B
4822 ZX  Breda
+31 184 676 840
info@mostertdewinter.nl

steunpunten en depots

- Schelluinen
- Ophemert
- Duiven

werkgebied

- Nederland
- Belgie