Xeroflor & bouwkundige uitgangspunten

 

Bouwkundige uitgangspunten

Onderstaand vindt u een aantal basis uitgangspunten waarmee altijd rekening gehouden moet worden. Dit overzicht is niet compleet maar wij informeren u graag omtrent uw specifieke project.

 

Permanente belasting

Bij de keuze van het systeem moet rekening worden gehouden met de permanente belasting die de daktuin of het vegetatiesysteem veroorzaakt op de bouwkundige constructie. Hierbij wordt rekening gehouden met een volledig met water verzadigd systeem en het gewicht van de beplanting. Daarnaast moeten puntlasten (bomen, plantenbakken etc.) apart bekeken worden.

 

Opstandhoogte bouwkundige details

Opstandhoogte dakranddetail / geveldetail  > 120 mm boven de afwerking op het dak.  In sommige gevallen kan worden volstaan met een lagere opstand met een aangepast detail.

 

Afschot

Blijvend afschot minimaal 16 mm / m1. Bij het Xeroflor blauw-groene retentie dak kan volstaan worden met een nul afschot.

 

Dakbedekking

De dakbedekking dient wortelbestendig te zijn volgens de FLL richtlijnen 2008. Het totale systeem dient te worden getoetst aan de geldende NEN normen op het gebied van windbelasting. Bepaalde Xeroflor vegetatiesystemen zijn geschikt als ballastsysteem op een losliggende dakbedekking. Bel voor nadere informatie.

 

Hemel waterafvoeren

Hemelwaterafvoeren (geldt ook voor pluvia systemen) dienen altijd verdiept aangebracht te worden zodat er geen water op het dak blijft staan.

 

Veiligheid

Volgens de geldende normen moeten daken boven de 2500 mm voorzien zijn van beveiliging tegen afvallen. Dit kan worden gerealiseerd met behulp van een vast hekwerk of een systeem waaraan aangelijnd kan worden gewerkt. Dit geldt zowel bij de aanleg als bij het onderhoud. Deze veiligheidssystemen kunnen het beste in de nieuwbouw situatie worden aangebracht.

Informatie aanvragen

Vraag vrijblijvend informatie aan over Mostert De Winter

Adresgegevens
Mostert De Winter bv

Hoofdkantoor
Westbroek 49B
4822 ZX  Breda
+31 184 676 840
info@mostertdewinter.nl

steunpunten en depots

- Schelluinen
- Ophemert
- Duiven

werkgebied

- Nederland
- Belgie