Xeroflor & Cradle to Cradle

 

Mostert De Winter bv heeft samen met Xeroflor® opnieuw een belangrijke stap gezet om de vegetatiesystemen zo maximaal mogelijk te laten voldoen aan de principes van Cradle to Cradle®. Na intensieve productontwikkeling is Xeroflor® er in geslaagd de Cradle to Cradle Zilver certificering te behalen. Xeroflor verstevigt zo haar positie om als eerste te komen met officieel gecertificeerde Cradle to Cradle® vegetatiedaksystemen. Het bedrijf laat hiermee zien niet alleen toonaangevend te zijn op het gebied van vegetatiedaken, maar ook op het gebied van duurzaam produceren.


Het concept 'afval is voedsel' vormt de kern van Cradle to Cradle (C2C), de filosofie van de grondleggers Michael Braungart en William McDonough. Alle gebruikte materialen kunnen na hun leven in het ene product, nuttig worden ingezet in een ander product.
Hierbij zou geen kwaliteitsverlies mogen optreden en alle restproducten moeten hergebruikt kunnen worden of milieuneutraal zijn. De spiraal van uitputting van natuurlijke voorraden, van verspilling en vervuiling wordt zo doorbroken.


Cradle to Cradle® is een positieve benadering van duurzaamheid waarbij producten zodanig milieuvriendelijk worden gemaakt dat ze onbeperkt kunnen worden hergebruikt. Voor het behalen van een certificaat moet worden voldaan aan strenge eisen op het gebied van materiaalzuiverheid en -herbruikbaarheid, het gebruik van duurzame energie, watermanagement en maatschappelijk verantwoord ondernemen.


In samenwerking met kennisinstituut EPEA heeft Xeroflor haar vegetatiesystemen nu zodanig doorgelicht en doorontwikkeld dat het Zilver certificaat is toegekend aan een groot aantal vegetatiesystemen binnen het assortiment.
Graag informeren wij u hoe de Cradle to Cradle® Xeroflor® vegetatiedaken kunnen worden toegepast in uw duurzame projecten.
 
 

 Xeroflor Cradle to Cradle gecertificeerd

 

 

 

 

 

 

 

 

Informatie aanvragen

Vraag vrijblijvend informatie aan over Mostert De Winter

Adresgegevens
Mostert De Winter bv

Hoofdkantoor
Westbroek 49B
4822 ZX  Breda
+31 184 676 840
info@mostertdewinter.nl

steunpunten en depots

- Schelluinen
- Ophemert
- Duiven

werkgebied

- Nederland
- Belgie