Dakpark Rotterdam

Volgens Rotterdam het grootste dakpark ter wereld!

xeroflor-dakpark-rotterdam-01
xeroflor-dakpark-rotterdam-02
xeroflor-dakpark-rotterdam-03
xeroflor-dakpark-rotterdam-04
xeroflor-dakpark-rotterdam-05
xeroflor-dakpark-rotterdam-06
xeroflor-dakpark-rotterdam-07
xeroflor-dakpark-rotterdam-08
xeroflor-dakpark-rotterdam-09
xeroflor-dakpark-rotterdam-10
xeroflor-dakpark-rotterdam-12
xeroflor-dakpark-rotterdam-13
xeroflor-dakpark-rotterdam-14
xeroflor-dakpark-rotterdam-15
xeroflor-dakpark-rotterdam-16

Dakpark Rotterdam

"Kom genieten van het Dakpark! Door zijn 9 meter hoogte heb je prachtig uitzicht over de haven en heel mooie zonsondergangen. Lekker zonnebaden en barbecueën, terwijl de kids aan het spetteren zijn. Of trek je terug in de WarmteKamer, met de geur van kruiden. Het waait hier altijd net wat harder, dus neem je vlieger mee. En de vele trappen? Die zijn ideaal voor een goede workout"

Met deze wervende tekst promoot stichting Dakpark het grootste openbare park op een dak van de wereld.

Het park is 1.200 meter lang en 85 meter breed. Het is een groen park met drie bijzondere plekken: de mediterrane tuin, de speeltuin en de buurttuin. Het centrale hart van het dakpark wordt gevormd door een Orangerie met een watertrap. Hier liggen ook de hoofdentrees, de oost en westkant van het dakpark zijn totaal verschillend van karakter. De oostkant heeft een hoogstedelijk karakter met een plint van bedrijven waarop het park zich middels hagen en hoge bomen manifesteert. De westkant is naar de wijk gericht en heeft een zeer groen karakter, een geknikt maaiveld met thematisch ingerichte thematuinen bij de hoofd entrees.

In opdracht van de gemeente Rotterdam hebben wij de volledige daktuin opbouw inclusief taluds, kelders, water installaties etc. gerealiseerd. Het dakpark is een van de vele dakparken welke wij in de loop van de jaren voor diverse uiteenlopende opdrachtgevers hebben mogen realiseren. Andere voorbeelden zijn het stationsgebied in Best (40.000m2) en het dak van de overkapping van Barendrecht (90.000m2). Elke park heeft zijn bijzondere uitstraling en gebruik. Wat gelijk blijft zijn de duurzame daktuinconstructies welke wij hebben gerealiseerd die de basis vormen voor de komende 100 jaar.

Opdrachtgever: Gemeente Rotterdam

Masterplan: Buro Sant en Co.

Plangebied: 85.000 m2

Informatie aanvragen

Vraag vrijblijvend informatie aan over Mostert De Winter

Adresgegevens
Mostert De Winter bv

Hoofdkantoor
Westbroek 49B
4822 ZX  Breda
+31 184 676 840
info@mostertdewinter.nl

steunpunten en depots

- Schelluinen
- Ophemert
- Duiven

werkgebied

- Nederland
- Belgie